Views: 53

La masia Museu

Primera planta

Sala central

Totes les masies disposaven d’una sala central, situada a la primera planta. Servia de comunicació entre les diverses dependències. Era el lloc destinat al mobiliari de més qualitat de la casa i objectes artístics. S’hi solien celebrar les festivitats i els esdeveniments importants de la família. A les grans masies, hi acostumaven a tenir prestatges amb llibres.

Dormitori

Originalment constava de dos espais: sala i alcova. (A causa de les obres de consolidació de l’edifici s’ha reduït la superfície de les dues estances.)

S’hi exposen mobles de diverses èpoques i estils, a més d’una part del fons de peces de roba del museu.

Cosidor

Antigament aquesta estança era un dormitori. En una determinada època, en aquesta cambra, donaven a llum les dones de la família.

Les feines de cosir eren habituals en totes les cases. El museu té un fons important d’objectes relacionats amb l’ofici de les modistes.

Oratori

Aquesta sala era l’oratori de la casa. Durant un temps la família Albareda va tenir permís per celebrar-hi actes religiosos.

El museu compta amb una extensa varietat d’objectes religiosos, de diferent antiguitat i qualitat artística.

Sala polivalent

Ocupa dues habitacions de l’antiga masia. S’ha projectat com a sala d’exposicions periòdiques de temes diversos del fons museístic. Té també la funció d’espai d’audiovisuals.

Museu Municipal de Pallejà © 2024. Tots el drets reservats.
Termes d’ús i política de privacitat. Política de cookies