Aneu a totes les exposicions

25 Anys d’Amics del Museu de Pallejà

13 febr. 2022 - 13 febr. 2023

Visits: 49

25 Anys d’Amics del Museu

El 1996 va néixer l’entitat Amics del Museu de Pallejà, amb la finalitat de fer-se càrrec del Museu de Pallejà, quan es va dissoldre l’entitat Amics del Castell de Pallejà.

L’origen d’Amics del Museu de Pallejà es troba el 1973, quan el Grup de Recerca, format per l’Albert Massegur, cronista municipal de Pallejà, i un un grup de joves, van iniciar la tasca de fer fer recerca arqueològica a Pallejà. Es van trobar fragments de ceràmica, puntes de fletxa, monedes…, que juntament amb altres objectes procedents d’enderrocaments de cases antigues i algunes donacions d’eines i estris que havien quedat obsolets, es van dipositar a les golfes de l’Ajuntament. Aquest podem considerar l’inici del Museu.

El 1975, l’alcalde Isidre Sunyol va encarregar una vitrina de fusta per tal d’exposar-hi objectes de la col·lecció, entre els quals hi havia l’original del Cadastre de 1716, fins aleshores a l’arxiu municipal. Aquesta seria la primera exposició.

Més endavant, el 1976, Amics del Castell, que reivindicava el Castell per a l’ús de la població, es va fer càrrec de la gestió del Museu, fins a la dissolució de l’entitat el 1995, quan es va aconseguir el Castell com a equipament municipal.

En assemblea General Extraordinària, el 21 de juliol de 1995, es va dissoldre Amics del Castell de Pallejà i en la mateixa sessió es va decidir constituir l’associació AMICS DEL MUSEU DE PALLEJÀ.

El novembre d’aquell mateix any, es va celebrar una assemblea general ordinària en la la qual es va acordar que el patrimoni d’Amics del Castell passava a la nova entitat que ja el novembre quedava constituïda.

Finalment, el 2007, l’Ajuntament de Pallejà va disposar la masia de ca l’Albareda com a Museu Municipal. Per mitjà d’un conveni de col·laboració, Amics del Museu de Pallejà és l’entitat gestora del Museu Municipal.

Tots els càrrecs d’Amics del Museu de Pallejà són voluntaris.

Avui, té un centenar de socis, molts del quals també són col·laboradors en les diverses tasques que es duen a terme: restauració de peces, catalogació de documents i fotografies, promoció i conservació del museu, organització d’exposicions temàtiques del fons del Museu, a partir de donacions i cessions.

  • Data: 13 febr. 2022 - 13 febr. 2023
  • Ubicació:Pallejà
  • Comissari:Amics del Museu de Pallejà

Museu Municipal de Pallejà © 2024. Tots el drets reservats.
Termes d’ús i política de privacitat. Política de cookies