Aneu a totes les exposicions

Donacions que fan museu

12 febr. 2020 - 12 febr. 2022

Views: 20

Totes les peces d’aquest exposició formen part de donacions recents.

La formen objectes heterogenis de diferents materials i diversos usos. Per això és molt difícil donar-hi una organització determinada.

Una característica comuna és que tots són obsolets, des del punt de vista de la seva utilitat o vigència, o potser es consideren antiquats, que no s’adiuen amb els ambients actuals.

Però amb tota seguretat quan algú decideix donar un objecte al Museu ho fa perquè considera que tot i que no li és útil, hi dona un valor, potser històric, artístic o fins i tot sentimental.

Efectivament, aquesta és la importància de les donacions, potser algunes més rellevants que altres des d’un punt de valor històric, però per petita i senzilla que sigui una peça sempre aporta informació de formes de vida, gustos i costums passats.

Cal dir que quan un objecte arriba al Museu, el primer pas és inscriure’l al llibre de registre, amb una petita descripció i indicació del donant.

A partir del registre, la peça ja pot ser objecte d’estudi per documentar-la en el context de seva època. A tall d’exemple, el banderí RE 274, s’ha documentat i forma part de la història de l’associacionisme de Pallejà. La florera RE 271 va arribar al Museu amb molt poca informació de la seva procedència, i la recerca d’aquesta mena d’objectes ens ha permès saber que es tracta d’un objecte de decoració molt de moda la segona meitat del segle xix. Igualment, el gramòfon RE 281-1, a partir de la recerca, sabem que és de la segona dècada del segle xx.

La tasca de documentació a partir dels objectes, llibres, fotografies, etc. que arriben al Museu és una feina que, encara que modesta, té valor etnològic i contribueix a conservar la memòria del passat.

Feu-vos col·laborador
  • Data: 12 febr. 2020 - 12 febr. 2022
  • Ubicació:Pallejà
  • Comissari:Amics del Museu de Pallejà

Museu Municipal de Pallejà © 2024. Tots el drets reservats.
Termes d’ús i política de privacitat. Política de cookies